Bokrijk Run

Informatie 

De Bokrijk Run is een nieuw en uniek loopevenement dat op zondag 12 november 2017 voor het eerst georganiseerd wordt. Deelnemers aan het event lopen doorheen alle troeven die Bokrijk te bieden heeft. Zo wordt het Openluchtmuseum op 12 november voor het eerst exclusief open gesteld voor lopers en joggers mét Living History-acteurs en geopende bezienswaardigheden. Verder loop je dwars doorheen het water aan de nationaal bekende attractie 'Fietsen door het water', doe je het sfeervolle Arboretum aan, is er een passage voorzien doorheen De sixties, loop je door HANGAR58 en doorkruis je de bossen van Bokrijk.

De Bokrijk Run bestaat uit 3 onderdelen:

  • De belevingsrun: lopen zonder tijdsdruk over een afstand van 5 of 10 kilometer. De start is vrij tussen 10u30 en 12u en het Openluchtmuseum is enkel voor lopers toegankelijk. Je loopt door de speelschuur en de atelierschuur in museumdeel Kempen. In Haspengouw word je gewijd door de pastoor en de champetter wijst de weg. In Oost- en West-Vlaanderen is er onder meer een passage voorzien door schuur Oorderen en in de expo 'De sixties' loop je dwars door de typische woning uit de jaren 60. Uniek, zonder meer! 
  • De chronorun: wie meer prestatiegericht is, kan om 14u deelnemen aan de chronorace. SQM zorgt voor de tijdsregistratie. Je loopt opnieuw langs alle bezienswaardigheden van Bokrijk. In het Openluchtmuseum loop je niet door, maar langs de historische gebouwen. Zo kan je voortdurend je loopritme behouden. 
  • De kidsrun: om 15u30 is het aan de kleinsten. Over een afstand van 1 km lopen de kinderen door het Openluchtmuseum waar ze enkele leuke attracties passeren. Mama's en papa's mogen uiteraard meelopen!

In de namiddag is het Openluchtmuseum vanaf 13u toegankelijk, ook voor niet-lopers. Deelnemers aan de Bokrijk Run betalen geen toegang tot het Openluchtmuseum, voor vrienden en familie is het museum geopend aan een absoluut gunsttarief. Volwassenen betalen 2,5 euro, kinderen betalen 1 euro. Wie dit wil, kan dus in het Openluchtmuseum supporteren voor de deelnemers aan de chronorace.

De start- en aankomstzone bevindt zich aan het Kasteel van Bokrijk, op het grasveld tussen de voorzijde van het kasteel en de ingang van het Openluchtmuseum. Hier is ook catering voorzien.

Alvast veel loopplezier toegewenst!

Locatie 
Bokrijk, Bokrijklaan 1, 3600 Genk
Datum: 
zondag 12 november 2017
Prijzen: 

Onderdelen, starturen en tarieven Bokrijk Run

Startuur Onderdeel Voorinschrijving Daginschrijving
10u30-12u00 Belevingsrun 5 en 10 km-vrij vertrek 12 euro 15 euro
14u00 stipt  Chronorun 10 km 12 euro 15 euro
15u30 Kidsrun 1 km gratis gratis

Bokrijkabonnementen

Houders van Bokrijkabonnementen en kinderen tot 12 jaar nemen gratis deel aan alle onderdelen van de Bokrijk Run.

Let wel: je moet op 12 november aan de inschrijvingsbalie je Bokrijkabonnement én je paspoort voorleggen alvorens je kan deelnemen.