SQM Time

WILHELMINABERG TRAPPEN MARATHON

De Wilhelminaberg was in het verleden reeds decor van het NK berglopen en sprintwedstrijden naar de top. Maar een langere afstand ontbrak nog.

Aangezien het werken in de mijnen fysiek erg zwaar is viel de keuze voor een sportieve “top” prestatie al snel op een heuse marathon.

Om de relatie met de Wilhelminaberg verder te onderstrepen en het respect voor deze hardwerkende arbeiders duidelijk te maken door het fysieke proberen te evenaren aan met deze vergelijking een begin gemaakt worden;

De diepste schacht bedroeg maar liefst 823 m. De kortste afstand die wij aanbieden is 5 km. De 10 km afstand heeft 800 hoogtemeters.

Het parcours is uitgezet op de Wilhelminaberg (Overstehofweg), De start / finish is op de top van de Wilhelminaberg. Na de start wordt circa 900 m via het circelende verharde klinkerpad naar beneden en via de stalen brug over de vijver richting de trap gelopen. Daar begint de 1ebeklimming van 508 treden / circa 200 m tot de top. Eenmaal boven lopen we over de top en wordt er aan 2e ronde begonnen. Een ronde is dan +/- 1100 meter.

Locatie

Wilhelminaberg Landgraaf -
6374 Landgraaf
---

Datum

zaterdag 6 oktober 2018